Κόσμος

Το είπε και το έκανε ο Τραμπ! Υπέγραψε διακήρυξη απαγόρευσης ασύλου στους μετανάστες!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό σήμερα ότι υπέγραψε μια εντολή που θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να αιτηθούν άσυλο!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα χθες η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέους κανόνες για τον δραστικό περιορισμό των αιτήσεων για άσυλο που καταθέτουν μετανάστες απαγορεύοντας στους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ να ζητήσουν άσυλο.

“Οι μετανάστες θα πρέπει να έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα νόμιμα σημεία εισόδου”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το Παρίσι.

Το μέτρα αυτό, που επικαλείται την ίδια εξουσία που είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ προκειμένου να δικαιολογήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση που είχε επιβάλει στους πολίτες πολλών μουσουλμανικών κρατών, αναμένεται πολύ σύντομα να προσβληθεί στα δικαστήρια.

Ομοσπονδιακό εφετείο της Καλιφόρνιας αποφάνθηκε χθες ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο προστατεύει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ με τους γονείς τους όταν ήταν παιδιά, τους λεγόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers).Ο Τραμπ είπε πως η απόφαση για το πρόγραμμα είναι καλό νέο επειδή τώρα η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η διακήρυξη, μαζί με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση Τραμπ, θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό να λάβουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα δεν θα ισχύσει για τους ασυνόδευτους ανήλικους από το εξωτερικό, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου διαψεύδει δημοσίευμα ότι η Αίγυπτος τον είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
«Ψευδής κατηγορία που είχε διαψευστεί αλλά τώρα ανακυκλώνεται για να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη του Ισραήλ», τονίζεται από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
8
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν