Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Το… φάντασμα του Φάρατζ! Παραιτήθηκε η νέα πρόεδρος του UKIP

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

18 μέρες έμεινε στην εξουσία του UKIP η Νταϊάν Τζέιμς, που εξελέγη για να διαδεχτεί τον Νάιτζελ Φάρατζ στην εξουσία του κόμματος που στήριξε το Brexit. Αλλά πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα μήνα στην ηγεσία του κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Η Τζέιμς παραιτήθηκε επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Εξελέγη με τη δέσμευση να εξασφαλίσει ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν θα διαπραγματευτεί το Brexit με ήπιους όρους.

“Δεν θα επισημοποιήσω την πρόσφατη υποψηφιότητά μου να γίνω η νέα αρχηγός του κόμματος”, ανακοίνωσε με δήλωσή της στους Times η Βρετανίδα πολιτικός. “Έχει καταστεί εμφανές πλέον ότι δεν έχω επαρκή εξουσία, ούτε την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μου στο Ευρωκοινοβούλιο και των στελεχών του κόμματος για να υλοποιήσω τις αλλαγές που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες και πάνω στις οποίες βάσισα την υποψηφιότητά μου”, τόνισε.

Αμέσως μετά την είδηση πως η Τζέιμς παραιτείται από την ηγεσία του UKIP, οι… εταιρίες στοιχημάτων έδιναν 10 προς 1 στην επιστροφή του Νάιτζελ Φάρατζ στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην ηγεσία του κόμματος που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Αλλά ο Φάρατζ έσπευσε να δηλώσει πως δεν πρόκειται να γυρίσει «ούτε για 10 εκατομμύρια δολάρια». Όταν τον ρώτησε αν με 20 θα δεχόταν, επέμεινε: «Δεν επιστρέφω, έχω αποσυρθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε