Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει πράκτορα της CIA

Ιράν

Νέο επεισόδιο στην διένεξη μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, καθώς η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως θα εκτελέσει Ιρανό  που παρείχε πληροφορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ όσον αφορά το πού βρισκόταν ο ανώτατος διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί,

Στις 3 Ιανουαρίου ο στρατηγός Σουλεϊμανί σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βαγδάτη. Η Ουάσινγκτον κατηγορούσε τον Ιρανό στρατηγό ότι ενορχήστρωνε τις επιθέσεις φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

click4more: Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία υπογράφουν Δένδιας και Ντι Μάιο

“Ο Μαχμούντ Μουσαβί-Ματζντ, ένας από τους κατασκόπους για τη CIA και τη Μοσάντ, καταδικάστηκε σε θάνατο. Αυτός πληροφόρησε για το μέρος στο οποίο βρισκόταν ο μάρτυρας Σουλεϊμανί τους εχθρούς μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν αν η περίπτωση του Μουσαβί-Ματζντ συνδέεται με την ανακοίνωση που έκανε το Ιράν το περσινό καλοκαίρι ότι συνέλαβε 17 κατασκόπους που εργάζονταν για την CIA και ότι ορισμένους τους καταδίκασε σε θάνατο.

Μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί, το Ιράν απάντησε στις 8 Ιανουαρίου με πυραυλική επίθεση στη βάση Αΐν αλ Άσαντ όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις. Κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν σκοτώθηκε ή δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, ωστόσο αργότερα εκατοντάδες διαγνώστηκαν με διάσειση από τις εκρήξεις κατά την επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις