Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Ισραήλ απειλεί την Αίγυπτο με βομβαρδισμούς στη Ράφα αν στείλει βοήθεια στην Παλαιστίνη

Το Ισραήλ απειλεί την Αίγυπτο με βομβαρδισμούς στη Ράφα αν στείλει βοήθεια στην Παλαιστίνη

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίτερα την περιοχή του συνοριακού περάσματος της Ράφα. Πρόκειται για το μοναδικό πέρασμα που έχει απομείνει από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, ενώ λίγο αργότερα το Ισραήλ έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το Ισραήλ διεμήνυσε στην Αίγυπτο πως αν επιτρέψει τη διέλευση φορτηγών με βοήθεια προς την Παλαιστίνη από τη Ράφα θα τα βομβαρδίσει.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσε πως έγιναν βομβαρδισμοί στη Ράφα θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία του μοναδικού σημείου διέλευσης από και προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της διοίκησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε την διακοπή της λειτουργίας του περάσματος της Ράφα και ότι το αιγυπτιακό προσωπικό του συνοριακού σταθμού ειδοποίησε τους παλαιστίνιους συναδέλφους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις.

Παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε χθες μερική διακοπή της λειτουργίας του σταθμού της Ράφα, ωστόσο πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι η πρόσβαση για τους ταξιδιώτες και τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις είχε αποκατασταθεί σήμερα το πρωί.

 

Η Ράφα είναι το μόνο σημείο διέλευσης από την Λωρίδα της Γάζας προς την Χερσόνησο του Σινά. Η πρόσβαση ελέγχεται αυστηρά στο πλαίσιο του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην κυκλοφορία προσώπων και αγαθών από την Γάζα.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε σύσταση που απευθύνθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο σύμφωνα με την οποία οι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις