Κόσμος

Το Ισραήλ κλείνει τις πρεσβείες του σε όλον τον κόσμο μετά την επίθεση στο Ιράν

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρινίζει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστές οι διπλωματικές αποστολές

Το Ισραήλ κλείνει τις πρεσβείες του σε όλο τον κόσμο και προέτρεψε Ισραηλινούς πολίτες να παραμένουν σε εγρήγορση και να μην επιδεικνύουν εβραϊκά ή ισραηλινά σύμβολα σε δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (13.6.25) το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και ισραηλινές πρεσβείες, μετά την έναρξη επιθέσεων μεγάλης κλίμακας από το Ισραήλ στο Ιράν.

«Οι ισραηλινές αποστολές σε όλο τον κόσμο θα κλείσουν και δεν θα παρέχονται προξενικές υπηρεσίες», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστές οι διπλωματικές αποστολές.

Προτρέπονται Ισραηλινοί να συνεργάζονται με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας αν αντιμετωπίσουν εχθρική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής προσγειώθηκε το ισραηλινό κυβερνητικό αεροσκάφος στην Αθήνα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε τον Ισραηλινό πρέσβη από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος συνομίλησε σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η Γερμανία ενισχύει την προστασία των εβραϊκών και ισραηλινών τοποθεσιών.

Η ασφάλεια έξω από τη Μεγάλη Συναγωγή της Στοκχόλμης ενισχύθηκε με οχήματα της αστυνομίας να είναι σταθμευμένα κοντά στο κτίριο, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters.

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ εξέδωσε οδηγίες προς όλους τους Ισραηλινούς στο εξωτερικό να συμπληρώσουν μια φόρμα για να ενημερώσουν το υπουργείο σχετικά με την τοποθεσία και την κατάστασή τους. Μια παρόμοια φόρμα παρείχε το υπουργείο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, ώστε να συντονιστεί η επιστροφή εφέδρων και να οργανωθούν πτήσεις διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό