Κόσμος

Το Ισραήλ παραδέχεται πως καταλαμβάνει «μεγάλα τμήματα» στη Γάζα και εκτοπίζει τους κατοίκους

Κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να συμβάλει στην ανατροπή της Χαμάς και στην απελευθέρωση των ομήρων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε πως ο στρατός του Ισραήλ καταλαμβάνει «μεγάλα τμήματα» στη Γάζα, τα οποία ενσωματώνει στις «ζώνες ασφαλείας» που δημιουργεί στα όρια του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ υποχρεώνει τους κατοίκους των περιοχών στη Γάζα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο θα
αναγκάσει έτσι τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους της.

«Μεγάλα τμήματα καταλαμβάνονται και ενσωματώνονται στις ισραηλινές ζώνες ασφαλείας, η Λωρίδα της Γάζας συρρικνώνεται και απομονώνεται ακόμη περισσότερο», είπε ο Κατς κατά την επίσκεψή του στον αποκαλούμενο Άξονα Μοράγκ που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να χωρίσει τις πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Ισραέλ Κατς ανέφερε ότι άμαχοι «εκκενώνουν τις εμπόλεμες ζώνες» και κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να συμβάλει στην ανατροπή της Χαμάς και στην απελευθέρωση των ομήρων.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος» είπε, απειλώντας με «ακόμη πιο σφοδρές μάχες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας» έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι και συντριβεί η Χαμάς.

Ο υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι το Ισραήλ υποστηρίζει το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί μετεγκατάστασης του πληθυσμού της Γάζας.

Από τις 18 Μαρτίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) άρχισαν να βομβαρδίζουν ξανά τη Λωρίδα της Γάζας, τερματίζοντας τη δίμηνη εκεχειρία με τη Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η δικαστής Άννα Κόρβιν-Πιοτρόφσκα που εναντιώθηκε στην ηγεσία του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Πολωνία
Ήταν αυτή που αποφάσισε να θέσει προσωρινά εκτός καθηκόντων τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Μπόγκνταν Σφιεντσκόφσκι, και τον αντιπρόεδρο, Μπαρτλομιέι Σοχάνσκι
Άννα Κόρβιν-Πιοτρόφσκα
Έκλεψαν τη Bugatti των 2,4 εκατ. ευρώ του Μάτε Ρίματς – Η κινηματογραφική καταδίωξη σε 3 χώρες
Οι πληροφορίες που παρείχε ο ίδιος, μέσω ομαδικής συνομιλίας με τις αρμόδιες αρχές, αποδείχθηκαν καθοριστικές για τον εντοπισμό του οχήματος και τη σύλληψη του υπόπτου στην Αυστρία
Ο επικεφαλής της Bugatti, Μάτε Ρίματς
Κύπρια βουλευτής του κόμματος του Φειδία φόρεσε κολιέ με πιπίλες, στέλνοντας μήνυμα για την υπογονιμότητα
Η στήριξη της μητρότητας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού αποτελούν προτεραιότητες για την Άμεση Δημοκρατία, το κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής, είπε η ίδια
Νταϊάνα Κωνσταντινίδη