Κόσμος

Το Ισραήλ παρέδωσε σορούς Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tις σορούς δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες παρέδωσε το Ισραήλ στις παλαιστινιακές αρχές.

Οι σοροί, τις οποίες κρατούσε το Ισραήλ, παραδόθηκαν στο υπό ισραηλινό έλεγχο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ και θα ενταφιαστούν σε ομαδικούς τάφους στην πόλη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα δεν ανέφερε πόσοι νεκροί παραδόθηκαν, αλλά κάτοικοι αναφέρουν ότι είναι γύρω στους 100.

Το Ισραήλ, που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα μετά την εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων από τον παράκτιο θύλακα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο για την παράδοση αυτή.

Οι σοροί έφθασαν σε υπαίθριο χώρο στη Ράφα όπου εργαζόμενοι και υγειονομικοί περίμεναν δίπλα σε μια μεγάλη σειρά φρεσκοσκαμμένων τάφων. Οι νεκροί, τοποθετημένοι σε μπλε πλαστικούς σάκους, μεταφέρθηκαν στο σημείο με φορτηγό-ψυγείο.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νεκροί ήταν Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την επίθεσή τους, των οποίων οι σοροί ξεθάφτηκαν και μετακινήθηκαν στο Ισραήλ πριν τη σημερινή μεταφορά. Το Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα τον ισχυρισμό αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία