Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το Ισραήλ παρέδωσε σορούς Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Το Ισραήλ παρέδωσε σορούς Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Tις σορούς δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες παρέδωσε το Ισραήλ στις παλαιστινιακές αρχές.

Οι σοροί, τις οποίες κρατούσε το Ισραήλ, παραδόθηκαν στο υπό ισραηλινό έλεγχο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ και θα ενταφιαστούν σε ομαδικούς τάφους στην πόλη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα δεν ανέφερε πόσοι νεκροί παραδόθηκαν, αλλά κάτοικοι αναφέρουν ότι είναι γύρω στους 100.

Το Ισραήλ, που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα μετά την εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων από τον παράκτιο θύλακα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο για την παράδοση αυτή.

Οι σοροί έφθασαν σε υπαίθριο χώρο στη Ράφα όπου εργαζόμενοι και υγειονομικοί περίμεναν δίπλα σε μια μεγάλη σειρά φρεσκοσκαμμένων τάφων. Οι νεκροί, τοποθετημένοι σε μπλε πλαστικούς σάκους, μεταφέρθηκαν στο σημείο με φορτηγό-ψυγείο.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νεκροί ήταν Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την επίθεσή τους, των οποίων οι σοροί ξεθάφτηκαν και μετακινήθηκαν στο Ισραήλ πριν τη σημερινή μεταφορά. Το Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα τον ισχυρισμό αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις