Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Το κέντρο της Ρώμης γέμισε… πρόβατα! Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ιταλοί κτηνοτρόφοι από περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς μετέφεραν σήμερα πρόβατα στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρές καθυστερήσεις, όπως καταγγέλλουν, στις επιχειρήσεις ανοικοδόμησης υποδομών.

Περισσότερα από 10.000 ζώα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τους σεισμούς και από τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν στις πληγείσες περιοχές, γνωστοποίησε η αγροτική ένωση Coldiretti.
Έξω από το κοινοβούλιο οι διαδηλωτές έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαντρί, όπου έβαλαν τρία πρόβατα τα οποία έχουν διασωθεί από περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς. Το πλήθος κρατούσε σημαίες και πανό που έγραφαν:
«Η γραφειοκρατία είναι φονικότερη από τους σεισμούς».

REUTERS
Χιλιάδες αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις εδρεύουν στο Λάτσιο, στο Μάρκε, στο Αμπρούτσο και στην Ούμπρια, περιοχές που συγκλόνισαν ισχυρές σεισμικές δονήσεις από τον Αύγουστο.
Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς, το οποίο περιλαμβάνει την εκταμίευση του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ για να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα εισοδήματα που έχασαν.
«Οι εκτροφείς δεν γνωρίζουν πού να μεταφέρουν τις αγελάδες που επιβίωσαν, τα γουρούνια και τα πρόβατα, τα οποία είτε παραμένουν έξω στο κρύο, αντιμέτωπα με τον θάνατο και τις ασθένειες ή σε μισογκρεμισμένα κτίρια» επισημαίνει η Coldiretti.
Το υπουργείο Γεωργίας απαντάει ότι η διαδικασία της εκταμίευσης της έκτακτης επιχορήγησης προς τους αγρότες έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε