Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Το μαρτύριο της σταγόνας – Κι άλλος βουλευτής υπέρ της πρότασης μομφής στη Μέι

Κι άλλος βουλευτής κατά της Μέι

Ακόμη ένας βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος κατέθεσε επιστολή για την υποβολή πρότασης μομφής.

Ακόμη ένας βουλευτής των Τόρις “διέβη τον Ρουβίκωνα” και τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων του που ζητούν την παραίτηση της Τερέζας Μέι, όπως μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κουίνσμπεργκ.

Η Κουίνσμπεργκ αρχικά ανέφερε ότι ο Φίλιπ Χολομπόν και η Τερέζα Βίλιερς κατέθεσαν επιστολές, αργότερα όμως με tweet της είπε ότι η Βίλιερς τελικά δεν κατέθεσε επιστολή.

Ο Χολομπόν ε3ίναι ο 43ος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος που έχει υποβάλλει επιστολή για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού, έναντι των 48 που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή.

Τα διλήμματα της Μέι στο Κοινοβούλιο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Πέμπτη, 15.11.2018, στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η επιλογή που έχει μπροστά του είναι σαφής: Υποστηρίζει τη δική της συμφωνία για το Brexit ή αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή δεν αποχωρεί καθόλου.

“Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση”, δήλωσε η Μέι ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

“Προετοιμαζόμασταν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτό επειδή αναγνωρίζω ότι έχουμε ένα περαιτέρω στάδιο διαπραγμάτευσης με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μετά, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία αυτή (…) θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτό το Κοινοβούλιο”, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η ίδια σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες αυτών που πιστεύουν ότι το δίχτυ ασφαλείας για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας προσκρούει στην εθνική κυριαρχία της Βρετανίας.

Ωστόσο υπήρξε βελτίωση από προηγούμενες προτάσεις, αντέτεινε.

“Οι αναφορές στο δίχτυ ασφαλείας εγείρουν πράγματι ορισμένα δύσκολα ζητήματα”, είπε. “Αποδέχομαι πλήρως ότι στη Βουλή υπάρχουν ανησυχίες σε σχέση με το δίχτυ ασφαλείας. Πράγματι, συμμερίζομαι ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες”.

Ωστόσο, γνωστοποίησε, καμία συμφωνία δεν θα ήταν δυνατή με τις Βρυξέλλες χωρίς αυτό το δίχτυ ασφαλείας. “Η ΕΕ δεν θα διαπραγματευόταν καμία μελλοντική σύμπραξη χωρίς αυτό”, είπε στους βουλευτές.

Η Μέι υπογράμμισε εξάλλου ότι είναι αποφασισμένη να καταλήξει σε αποτέλεσμα για το Brexit έως τις 29 Μαρτίου ο,τιδήποτε κι αν συμβεί στο μεταξύ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις