Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το νέο παλάτι του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα με ιδιωτική παραλία και 300 δωμάτια

Το νέο παλάτι του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα με ιδιωτική παραλία και 300 δωμάτια

Στην Τουρκία του πληθωρισμού και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κανένα… πρόβλημα να χτίζει νέα παλάτια. Αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Μαρμαρίδα.

Τα σχέδια για τη νέα, πολυτελέστατη φυσικά, εξοχική κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν ήδη προκαλέσει οργή στην Τουρκία.  

Πρόκειται, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, για ένα εξοχικό μέσα σε έκταση 92 στρεμμάτων, που έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ ακούγεται πως έχει και περίπου 300 δωμάτια.

Στο θέρετρο Ερντογάν φιλοξενούνται τακτικά ξένοι ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

 

Όλα αυτά ενώ η οικονομία στην Τουρκία οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53%, αλλά οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το κρύβει για να μην δώσει αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτών που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Σήμερα». «Είμαι 76 ετών και πηγαίνω και καθαρίζω χώρους. Και βεβαία εργάζομαι πώς να ζήσω με τη σύνταξη των 1.800 λιρών (σ.σ. 175 ευρώ)».

«Πριν από 50 χρόνια ένας συνταξιούχος με το εφάπαξ πήγαινε και αγόραζε διαμέρισμα. Σήμερα με το εφάπαξ δεν μπορούμε να αγοράσουμε δύο κιλά μπακλαβά».

«Σε αυτή τη χώρα ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Θα βγουν όμως να μας πουν για πληθωρισμούς 14% για να δώσουν αυξήσεις 7% το εξάμηνο».

«Ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα είναι πάνω από 40% Η κυβέρνηση λέει 17%, 14%. Αυτό το κάνουν για να μην δώσουν αυξήσεις. Στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις