Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το newsit.gr στη Ρώμη – Πορεία αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Το newsit.gr στη Ρώμη – Πορεία αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Πορεία στο κέντρο της Ρώμης με τρακτέρ πραγματοποιούν αυτή την ώρα (16.30) αγρότες διαμαρτυρόμενοι όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ για την ΚΑΠ.

Αγρότες από όλες τις γωνιές της Ιταλίας βρίσκονται στη Ρώμη και τουρίστες αλλά και κάτοικοι έχουν γίνει μάρτυρες μιας τεράστιας αυτοκινητοπομπής.

Ανάμεσα στα ιστορικά ερείπια και τους πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης, ξετυλίγεται ένα ασυνήθιστο θέαμα: ένα κομβόι τρακτέρ διασχίζει το κέντρο της πόλης, με τις κόρνες τους να ηχούν. Έως και 20.000 αγρότες αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Η διαδήλωση, που διοργανώθηκε από τις CRA (Ενωμένες Επιτροπές Αγροτών), έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στα δεινά των Ιταλών αγροτών που παλεύουν με την πτώση των τιμών, την κλιμάκωση του κόστους παραγωγής και τον εκτεταμένο αντίκτυπο των πράσινων κανονισμών και των πολιτικών ελεύθερου εμπορίου.

Σε αλληλεγγύη με τους ευρωπαίους αγρότες συναδέλφους τους, οι διαδηλωτές ελπίζουν να μεταφέρουν ένα ενιαίο μήνυμα τόσο στους Ιταλούς όσο και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ: ο γεωργικός τομέας δεν μπορεί να αφεθεί να μαραθεί στο αμπέλι.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις