Κόσμος

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ολαντ: Απαγόρευση διαδηλώσεων!

Πρώτη φορά... Ολάντ! Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη διαδήλωση που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη (22.06.2016) τα συνδικάτα κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται διαδήλωση στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του εδώ και καιρό. Δεν θα δίσταζε να δώσει εντολή για να απαγορευτεί διαδήλωση των συνδικάτων με πρόσχημα την… προστασία των διαδηλωτών και των υπόλοιπων πολιτών υπό το φόβο νέων επεισοδίων, τα οποία σημάδεψαν τις προηγούμενες διαδηλώσεις.

Και εκτός όλων των άλλων, ο Ολάντ θα περάσει στην ιστορία της Γαλλίας (και όχι μόνο) ως ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που απαγόρευσε στους εργαζόμενους να διαδηλώσουν!

Η απαγόρευση της διαδήλωσης έρχεται μετά την άρνηση των επτά γαλλικών συνδικάτων να οργανώσουν μία… στατική συγκέντρωση, την οποία είχαν ζητήσει οι γαλλικές αρχές γιατί θα τους ήταν πιο εύκολο να την… ελέγξουν! Σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός διευθυντής δηλώνει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απαγόρευση της διαδήλωσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι σημαίνει για τη διαδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν η αποκάλυψη για «μυστικό» αδελφό ή αδελφή της Κιμ Τζου Ε
Η Κιμ Τζου Ε θεωρείται η επικρατέστερη διάδοχος του Βορειοκορεάτη ηγέτη, όμως η αποκάλυψη για ένα ακόμη παιδί της οικογένειας επαναφέρει τα ερωτήματα για το μέλλον της δυναστείας της Πιονγκγιάνγκ
Η Κιμ Τζου Ε με τον πατέρα της Κιμ Γιονγκ Ουν
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»