Κόσμος

“Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης”

Δεν θα σταματήσει έως τις 16 Απριλίου. Την ημέρα δηλαδή του δημοψηφίσματος μέσω του οποίου θέλει να γίνει σουλτάνος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ολλανδία ότι “σφαγίασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους” στη Σρεμπρένιτσα, εξαπολύοντας μια νέα επίθεση, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης.

Οι Ολλανδοί “δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τον σύγχρονο κόσμο” είπε ο Τούρκος πρόεδρος. “Αυτοί σφαγίασαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα” συνέχισε.

Ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα, όπου το 1995 Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους, ήταν την περίοδο εκείνη υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων. Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι επικρατεί ένα “πνεύμα ανεξέλεγκτου φασισμού” στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. “Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα