Κόσμος

“Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης”

Δεν θα σταματήσει έως τις 16 Απριλίου. Την ημέρα δηλαδή του δημοψηφίσματος μέσω του οποίου θέλει να γίνει σουλτάνος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ολλανδία ότι “σφαγίασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους” στη Σρεμπρένιτσα, εξαπολύοντας μια νέα επίθεση, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης.

Οι Ολλανδοί “δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τον σύγχρονο κόσμο” είπε ο Τούρκος πρόεδρος. “Αυτοί σφαγίασαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα” συνέχισε.

Ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα, όπου το 1995 Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους, ήταν την περίοδο εκείνη υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων. Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι επικρατεί ένα “πνεύμα ανεξέλεγκτου φασισμού” στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. “Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ