Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το Σάλφορντ αγόρασε πίνακα με θέμα το ποδόσφαιρο σε τιμή 7,8 εκαττομμύρια

Το Σάλφορντ αγόρασε πίνακα με θέμα το ποδόσφαιρο σε τιμή 7,8 εκαττομμύρια

To Κέντρο Τεχνών Λόουρι στο Σάλφορντ πλήρωσε 7,8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για το έργο «Going to the Match» Λ.Σ.Λόουρι, ζωγραφισμένο το 1953, σε δημοπρασία. Ο πίνακάς είναι ιδιαίτερα γνωστός σε οπαδούς του ποδοσφαίρου, αφού αποτυπώνει την απήχηση και την αγάπη για το άθλημα.

Η αγορά του πίνακα μέσα από δημοπρασία, έγινε δυνατή με δωρεά από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Law Family, το οποίο δημιουργήθηκε από τον διαχειριστή hedge fund και δωρητή του Συντηρητικού κόμματος, Άντριου Λόου και τη σύζυγό του, Ζόι.

Η Τζόλι Φόσετ, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Τεχνών Λόουρι δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το εμβληματικό έργο τέχνης πρέπει να παραμείνει σε κοινή θέα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να το βλέπει το ευρύτερο δυνατό κοινό, δωρεάν».

Ο πίνακας «Going to the Match» αποτυπώνει την καθολική απήχηση του ποδοσφαίρου. Απεικονίζει μία σκηνή πόλης, ένα μεγάλο πλήθος που κατευθύνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος του Σάλφορντ, Πολ Ντένετ και η Φόσετ έκαναν κοινή έκκληση για να παραμείνει ο πίνακας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για να τον αποκτήσει η πόλη του Σάλφορντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις