Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα του Niall Paraskos: “Συγγνώμη που δεν ήμουν πιο δυνατός”

Το σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα του Niall Paraskos: “Συγγνώμη που δεν ήμουν πιο δυνατός”

Συγκλονίζει το σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα του Niall Paraskos που ανέβασε στα social media πριν αυτοκτονήσει.

Ο 21χρονος Niall Paraskos πάλευε με την κατάθλιψη χωρίς να το ξέρει η οικογένειά του. Δεν είχαν ιδέα γιατί δεν ήθελε να τους βαραίνει με τα προβλήματά του. Ζήτησε βοήθεια από συμβούλους και τους γιατρούς του αλλά όταν συνειδητοποίησε πως ούτε εκείνοι ούτε η αγωγή τον βοηθούσε, άρχισε να παίρνει ναρκωτικά με την ελπίδα ότι θα τον βοηθούσαν να ολοκληρώσει τους τελευταίους μήνες για το πτυχίο του στο Northumbria University.

Ο ιατροδικαστής έκρινε πως δεν ήταν σκόπιμο να καταγράψει μια απόφαση για αυτοκτονία καθώς είχε πάρει MDMA πριν πέσει από την Armstrong Bridge στο Newcastle. Ο παθολόγος είπε ότι τα επίπεδα της έκστασης στο αίμα του θα είχαν προκαλέσει τον θάνατό του αν δεν έπεφτε από τη γέφυρα.

Ο θάνατός του ήρθε μια μέρα μετά το σπαρακτικό μήνυμα που άφησε στο facebook. “Απλά ήθελα να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη Laura Joice, την Joanna Street και τη Rhiannon Winfield, τριών αγγέλων που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα είχα καταφέρει μέχρι εδώ, σε όλους μου τους φίλους στο Leeds και σε έναν από τους πιο παλιούς μου φίλους, τον Aron Hayes, που είχε πάντα ανοιχτή την πόρτα του για μένα οποιαδήποτε στιγμή. Τα μηνύματα τις στιγμές που τα είχα ανάγκη δεν ήταν αρκετά και συνέχιζα να νιώθω άσχημα. Συγγνώμη που χρειάστηκα σωματική και συναισθηματική στήριξη για να σωθώ και που οι συγκάτοικοί μου αποφάσισαν πως δεν ήταν ο ρόλος τους. Δεν τους κατηγορώ. Φανταστείτε να προσπαθείτε να τελειώσετε τις σπουδές σας με έναν αυτοκτονικό στο σπίτι.

Ήθελα να πω απλώς ευχαριστώ σε όλους εκείνους που με βοήθησαν κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου και που έκαναν ευλογημένη τη ζωή μου πριν από αυτή. Σας παρακαλώ να μην κατηγορήσετε τους εαυτούς σας για αυτό και να διαβιβάσετε τα μηνύματα στον υπολογιστή μου. Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι πιο δυνατός”.

Πριν τον θάνατό του οι εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχικής υγείας δεν θεωρούσαν ότι είναι αυτοκτονικός, καθώς είχε αρνηθεί πως έχει τέτοια συναισθήματα. Οι συγκάτοικοί του, Emily, 22, και Georgie, 21, δήλωσαν πως θα ήθελαν να έχουν παρέμβει πιο ενεργά για να τον βοηθήσουν.

Η οικογένειά του δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη, με τη μητέρα του Rosemary να δηλώνει πως δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.

Πηγή: theladbible

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε