Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το Spiegel αποθεώνει τον Μητσοτάκη που “δεν πήγε ούτε διακοπές”

Η φωτογραφία του Spiegel
Η φωτογραφία του Spiegel

Μεγάλο αφιέρωμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμα του με τίτλο «Γόνος της λιτότητας: Μια δύσκολη υπόθεση για το νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει πως πρόκειται για τον υπουργό που έχει αναλάβει το δυσκολότερο καθήκον και προχωράει σε συστάσεις αναφέροντας «Γνωρίστε τον νέο υπουργό Μεταρρύθμισης της Ελλάδας, τον πλούσιο νεαρό συντηρητικό με αποστολή να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους».

Το δημοσίευμα περιγράφοντας τις πιέσεις που δέχεται ο Κ. Μητσοτάκης από την τρόικα αναφέρει «Για να αποδείξει πως κάνει τη δουλειά του, ο φιλόδοξος γόνος μιας παλιάς πολιτικής οικογένειας, σύντομα θα “κόψει” χιλιάδες θέσεις εργασίας».

“Aνέβαλε τις καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές του και πως άλλαξε τέσσερις φορές το ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνέντευξη”

Το περιοδικό αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός ανέβαλε τις καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές του και πως άλλαξε τέσσερις φορές το ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνέντευξη κάτι που μαρτυρά το φορτωμένο πρόγραμμά του. Ακόμη και στη θέα από το μπαλκόνι του γραφείου του που όμως δεν έχει χρόνο να απολαύσει αναφέρεται το περιοδικό, υποστηρίζοντας  “Από το μπαλκόνι του μπορεί να δει το γκρι περίγραμμα του Υμηττού, τα ζωηρά πράσινα χρώματα του Εθνικού Κήπου, την προεδρική φρουρά να αλλάζει σχηματισμό, αλλά και τους διαδηλωτές που συγκεντρώνονται για ακόμα μία φορά μπροστά από το γραφείο του“. Επίσης γράφει για τις τέσσερις που υπάρχουν στο γραφείο του “όλες σε μπλε χρώμα, το χρώμα του κόμματος του Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας“.

Το Spiegel κάνει εκτενή αναφορά στην οικογένειά του

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει «Είναι αλήθεια, το 80% των μεταρρυθμίσεων έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πριν από δέκα χρόνια. Πριν καν δημιουργηθεί η Τρόικα». Το Spiegel κάνει εκτενή αναφορά στην οικογένειά του ενώ ο υπουργός παραδέχεται «Γνωρίζω πως προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Ξέρω ότι με το όνομα που έχω, πρέπει να κάνω περισσότερα από τους άλλους. Δεν μπορώ να υποπέσω σε λάθη» κι εξομολοηγέιται πως στην αρχή ήταν απρόθυμος να ασχοληθεί αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη. Αναφέρει επίσης ότι έγινε αντιπαθής στους συναδέλφους του στη Βουλή όταν πρότεινε να σταματήσουν τη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και την αμοιβή των 300 ευρώ για τη συμμετοχή στις επιτροπές.

«Οι αντίπαλοί του γρήγορα άρχισαν να τον κατηγορούν πως ως γόνος της υψηλής κοινωνίας, μπορούσε σίγουρα να καλύψει τα έξοδά του χωρίς συγκεκριμένα οφέλη. Στο τέλος, ήταν ο μόνος που άφησε το υπηρεσιακό όχημα, αν και κατάφερε να μειωθεί στο μισό η αμοιβή για τις επιτροπές», αναφέρει το Spiegel.

“Ο ψηλός, λεπτός 45χρονος, με το νεανικό αγορίστικο πρόσωπο, ίσως να έχει την θέση με τις περισσότερες προκλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή”

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι “Ο ψηλός, λεπτός 45χρονος, με το νεανικό αγορίστικο πρόσωπο, ίσως να έχει την θέση με τις περισσότερες προκλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή. Βρισκόταν επί τρεις συνεχόμενες ημέρες στο γραφείο του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων του Δημοσίου , μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μπράβο” Μητσοτάκη στον Καμίνη σχετικά με την απόφαση για τον δημοτικό αστυνομικό

Spiegel: Ανίκανοι οι Έλληνες πολιτικοί να κάνουν μεταρρυθμίσεις, χωρίς τις πιέσεις της Τρόικας

Μητσοτάκης: Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο – Παράθυρο για παράταση από την τρόικα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε