Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Το συγκλονιστικό “τελευταίο” μήνυμα της 7χρονης Bana από το Χαλέπι [pics, vid]

Το συγκλονιστικό “τελευταίο” μήνυμα της 7χρονης Bana από το Χαλέπι [pics, vid]

Εδώ και λίγους μήνες η 7χρονη Bana al-Abed μεταδίδει ως άλλη πολεμική ανταποκρίτρια από το Χαλέπι τον εφιάλτη που ζουν οι πολίτες στη Συρία.

Έχει γίνει η φωνή των κατοίκων και το βράδυ της Κυριακής έγραψε το δικό της “αντίο”, νιώθωντας πως ο θάνατος την πλησιάζει. “Τελευταίο μήνυμα. Βρισκόμαστε κάτω από σφοδρούς βομβαρδισμούς τώρα. Δεν θα ζήσω άλλο. Όταν πεθάνουμε συνεχίστε να μιλάτε για τους 200.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο Χαλέπι. Αντίο”.

 

 

Τις τελευταίες ημέρες μοιράζεται με τη βοήθεια της μητέρας της Fatemah όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι για να κατανοήσουν τη φρίκη της ζωής από τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Στον λογαριασμό ξεχωρίζει και μια φωτογραφία της μέσα στα χαλάσματα μετά την κατάρρευση του σπιτού που έμεναν.

 

 

Η μικρή Bana φαίνεται φοβισμένη και θλιμμένη ενώ είναι καλυμμένη από την σκόνη των χαλασμάτων. “Απόψε δεν έχουμε σπίτι. Βομβαρίστηκε και είμαι στα χαλάσματα. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν και παραλίγο να πεθάνω”. Λίγες ώρες νωρίτερα η μητέρα της είχε γράψει πως “μπήκε ο στρατός και αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες μας ώρες. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς”.

 

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Bana al-Abed βρισκόταν στο επίκεντρο μετά από βιβλία σε ψηφιακή μορφή που της έστειλε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ JK Rowling επειδή δεν μπορούσαν να βρουν αντίτυπα σε χαρτί.

 

 

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε