Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το «θαύμα» της Σιγκαπούρης – Ελληνίδα περιγράφει στο newsit.gr πως οι εμβολιασμοί πέρασαν το 90%

Το «θαύμα» της Σιγκαπούρης – Ελληνίδα περιγράφει στο newsit.gr πως οι εμβολιασμοί πέρασαν το 90%

Την ώρα που η μετάλλαξη της Μποτσουάνα απειλεί τον κόσμο, υπάρχει μια χώρα στην Ασία στην οποία το ποσοστό εμβολιασμών φτάνει το 97% και αυτή είναι η Σιγκαπούρη

Το newsit.gr συνάντησε την κα Σοφία Ασπροδίνη, μια ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Σιγκαπούρη και μας περιέγραψε πως κατάφεραν εκεί αυτό το θαύμα. Η αλήθεια είναι ότι τα σκληρά μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει πολύ και όπως λέει «οι άνθρωποι είναι πειθήνιοι και αυτό που τους ζητείται το ακολουθούν. Μπορεί να παραπονιούνται και να γκρινιάζουν αλλά τα μέτρα τα τηρούν».

Τονίζει ακόμα ότι δεν θέλουν απότομα να περάσουν από τους σκληρούς περιορισμούς στην απόλυτη ελευθερία μετακινήσεων γιατί μπορεί να γκρεμιστεί όλο αυτό που έχουν καταφέρει εδώ και δυο χρόνια. 

Η Σοφία Ασπροδίνη εξηγεί επίσης ότι στην χώρα η μάσκα είναι επιβεβλημένη παντού εκτός από την στιγμή που αθλείται κάποιος σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα, τονίζει ότι τα πρόστιμα είναι 300 δολάρια ενώ μπορεί ακόμα και να απελαθούν όσοι βρίσκονται στην χώρα με βίζα.

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί στην χώρα αυτή και σύμφωνα με την κα Ασπροδίνη αν εξαιρέσει κάποιους οι οποίοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, φτάνει το 97%!

Τα πράγματα είναι διαφορετικά και σε επίπεδο ελέγχων στην Σιγκαπούρη. «Κάθε πολίτης έχει μια εφαρμογή στο κινητό του η οποία λειτουργεί με bluetooth και με την βοήθεια των Qr code γίνεται έλεγχος σε κάθε είσοδο καταστήματος και αυτό δείχνει αν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος. Αν είσαι ανεμβολίαστος δεν σου επιτρέπεται η είσοδος», λέει χαρακτηριστικά αλλά συμπληρώνει ότι είναι πολύ λίγοι πια οι ανεμβολίαστοι. 

Όσο για τα μέτρα που αρχίζουν σιγά σιγά να χαλαρώνουν λέει: «Είμαστε η μόνη χώρα, μπορεί να είναι και η Αυστραλία, που μέσα στο 2021 δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι για φαγητό παρά μόνο αν είμαστε 2 άτομα. Τώρα χαλάρωσε λίγο το μέτρο τόσο για το σπίτι όσο και για έξω και μπορούμε να είμαστε έως 5 άτομα».

Δείτε όλη την συνέντευξη 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις