Κόσμος

Το τηλεφώνημα μέσα από το δουλεμπορικό – Αγνοούνται 120 πρόσφυγες

Ιταλικό εμπορικό πλοίο διέσωσε 26 μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ενώ επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. 

Εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός αγνοουμένων.
Η ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή όταν κάποιος τηλεφώνησε σε υπηρεσία της από δορυφορικό τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο, ν’ ακουστεί κάποια φωνή στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια, έγινε ηλεκτρονική ιχνηλάτηση του τηλεφώνου για τον εντοπισμό του γεωγραφικού στίγματος, σε απόσταση περίπου επτά μιλίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Η ιταλική ακτοφυλακή κινητοποίησε εμπορικό πλοίο που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διάσωση 26 ανθρώπων που εντοπίστηκαν σε λαστιχένια βάρκα.
Οι ιταλικές αρχές τονίζουν ότι παρόμοιες βάρκες μεταφέρουν συνήθως 100-120 μετανάστες, εκφράζοντας φόβους για αγνοούμενους, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν