Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στο διάβημα της Ελλάδας για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη

Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου

Απάντηση στο διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας για την καταχρηστική κράτηση και απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονική χώρα προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία της Παναγίας Σουμελά, έδωσε η Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Tanju Bilgiç, υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρυθυμιάδης «δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα» και ότι όλα έγιναν «με βάση τους νόμους και τους κανόνες» που ισχύουν στην Τουρκία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο. Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους. Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις