Κόσμος

Το “βιολί” της η Τουρκία- Συνελήφθη κι άλλος Γερμανός πολίτης

Ακόμη έναν Γερμανό πολίτη συνέλαβαν οι Τουρκικές αρχές, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά πηγή του Γερμανικού υπ. Εξωτερικών. Ο συλληφθείς κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», μια... συνήθης δηλαδή κατηγορία για όσους συλλαμβάνονται στην Τουρκία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η σύλληψη αυτή έγινε, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας προέτρεψε την Άγκυρα, τη Δευτέρα, να κάνει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε την υπόθεση. Η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παράσχει προξενική βοήθεια» ανέφερε η πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε χθες ότι 7 Γερμανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με πολιτικά κριτήρια.

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον 46χρονο Ιλχάμι Α. την Τρίτη το πρωί, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του στη γενέτειρά του, το Σαριμπασάκ, στην ανατολική Τουρκία.

Δικαστής στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Έλαζιγ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιλχάμι Α., που έχει κουρδική καταγωγή και εργάζεται ως οδηγός ταξί στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το ARD. Ζει στη Γερμανία από το 1992, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δικηγόρος του Ερτζάν Γιλντιρίμ είπε στο ARD ότι ο πελάτης του κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», διότι άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24