Κόσμος

Τόκιο: Φωτιά σε δημοτικό σχολείο γεμάτο μαθητές – Δραματικές εικόνες διάσωσης

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από την αίθουσα μουσικής που βρίσκεται στον 4ο όροφο του σχολείου και επικράτησαν στιγμές πανικού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση μαθητών εκτυλίχθηκε στο Τόκιο μετά από φωτιά σε δημοτικό σχολείο γεμάτο μαθητές.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως απομάκρυναν εσπευσμένα παιδιά και δασκάλους από δημοτικό σχολείο στο βόρειο Τόκιο. Συνολικά 10 άτομα τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από την αίθουσα μουσικής που βρίσκεται στον 4ο όροφο του σχολείου. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και έρευνας.

Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό απομακρύνθηκαν και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από περίπου τρεις ώρες. Η πλειονότητα των τραυματιών αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, προσθέτοντας ότι τέσσερις άνθρωπο διασώθηκαν από το εσωτερικό του κτιρίου.

«Ξέσπασε φωτιά στην αίθουσα μουσικής και είχαμε μάθημα δύο αίθουσες πιο πέρα. Στην αρχή, νομίζαμε ότι κάποιος μαγείρευε ή κάτι τέτοιο», δήλωσε μία μαθήτρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Μας είπαν να καλύψουμε το στόμα με τα μαντίλια μας, και κατεβήκαμε τα σκαλιά τρέχοντας για να εκκενώσουμε το κτίριο. Ήταν τρομακτικό, και πολλά παιδιά έκλαιγαν», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, στο σχολείο βρίσκονταν τουλάχιστον 300 μαθητές και δεκάδες μέλη του προσωπικού, κατά τις ίδιες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.