Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τόκιο: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – “Δεν θα επιβάλουμε νέο lockdown”

Τόκιο: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – “Δεν θα επιβάλουμε νέο lockdown”

Νέο ρεκόρ με 224 νέα κρούσματα κρουσμάτων κατέγραψε το Τόκιο, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη για την επιβολή εκ νέου κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το Τόκιο κατέγραψε σήμερα 224 νέα κρούσματα κορονοϊού, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ στην ιαπωνική πρωτεύουσα από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ

Ο συνολικός αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μια μέρα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 206 που είχαν καταγραφεί στις 17 Απριλίου όταν στο Τόκιο και άλλα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα θετικά κρούσματα στο Τόκιο αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ενώ οι υγειονομικές αρχές ενέτειναν τις στοχευμένες διαγνωστικές εξετάσεις μεταξύ αυτών που εργάζονται στις περιοχές με κέντρα διασκέδασης Σιντζούκου και Ικεμπουκούρο.

click4more: Βραζιλία: Ατελείωτοι τάφοι! Άλλοι 1.223 θάνατοι από κορονοϊό – Πλησιάζουν τις 70.000

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε και αυτός ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε μια μέρα στο Τόκιο ήταν 224 και σημείωσε ότι οι διαγνωσθέντες είναι σε ποσοστό περίπου 80% ηλικίας περίπου 30 ετών ή μικρότερης.

Ο Σούγκα πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό μετά την άρση στη χώρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί.

Σε πανεθνικό επίπεδο, η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 980 θανάτους από Covid-19 μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις