Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Τοξικός” ο Χάρβει Γουάινσταιν: Τον πετάνε από τα Όσκαρ και τις Κάννες!

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Όταν έχεις δώσει 81 όσκαρ στις ταινίες ενός ανθρώπου που πλεον κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Χόλιγουντ, τότε δικαίως ανησυχείς.

Έτσι, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που οργανώνει την τελετή απονομής των βραβείων ‘Οσκαρ, συνεδριάζει εκτάκτως.

Θα συνεδριάσει το Σάββατο με μόνο θέμα τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Όλα αυτά, εν μέσω των σε βάρος του κατηγοριών για σεξουαλικες παρενοχλήσεις, επιθέσεις και βιασμούς.

Και βέβαια, θα εξετάσει τον μελλοντικό ρόλο του μεγιστάνα του κινηματογράφου, καθώς και οποιεσδήποτε ενέργειες που απαιτούνται από την Ακαδημία.

Η Ακαδημία έχει δώσει 81 ‘Οσκαρ σε ταινίες παραγωγής των εταιριών του Γουάινσταϊν, Miramax studio και Weinstein Company.

Και όπως αναφέρει: “θεωρεί ότι η συμπεριφορά που περιγράφεται στις κατηγορίες σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι απεχθής, αποτροπιαστική και αντιδεοντολογική στις υψηλές προδιαγραφές της Ακαδημίας και στη δημιουργική κοινότητα που εκπροσωπεί”.

Τον έπαυσαν από τα BAFTA

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών είχε ανακοινώσει ότι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν παύεται από μέλος της. “Υπό το φως των πρόσφατων σοβαρότατων κατηγοριών, η BAFTA ενημέρωσε τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ότι παύεται από μέλος της Ακαδημίας και η απόφαση έχει άμεση ισχύ”.

Καταδίκη και από το φεστιβάλ Καννών

Καταπέλτης ήταν και η διοίκηση του Φεστιβάλ Καννών. Κάνει λόγο για ασυχγώρητη συμπεριφορά του Χάρβει Γουάινσταιν.

“Η σκέψη μας είναι στα θύματα, σε αυτές που είχαν το θάρρος να καταθέσουν και σε όλες τις άλλες. Η υπόθεση αυτή ας συμβάλει στην καταγγελία για άλλη μια φορά σοβαρών και απαράδεκτων πρακτικών”, αναφέρουν.

Τα αμέτρητα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Ο 65χρονος Γουάινσταϊν κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές ηθοποιούς, μοντέλα και εργαζόμενες από τη δεκαετία του 1990. Διάσημες ηθοποιοί κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους δημόσια, στην εφημερίδα New York Times και στο περιοδικό New Yorker.

Ηδη την περασμένη εβδομάδα, κυρίως η Μίρα Σορβίνο, η Ροζάνα Αρκέτ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Αντζελίνα Τζολί, η Εμά ντε Κον και η Ζουντίτ Γκοντρές, περιέγραψαν τις επίμονες σεξουαλικές προτάσεις του.

Τρεις γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμό: η ιταλίδα σταρ ‘Αζια Αρτζέντο, η ηθοποιός Λουσία ‘Εβανς και μια ακόμη γυναίκα που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Δια της εκπροσώπου του, ο Γουάινσταΐν αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις