Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τομ Μουρ: Η Βρετανία αποχαιρέτησε τον ήρωά της (pics)

Τομ Μουρ: Η Βρετανία αποχαιρέτησε τον ήρωά της (pics)

Τον ήρωά της αποχαιρέτησε η Βρετανία, τον κάπτεν Σερ Τομ Μουρ που έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό αφήνοντας όμως μια τεράστια κληρονομιά. 

Η κηδεία του Τομ Μουρ πραγματοποιήθηκε στο Bedford Crematorium και η σορός του θα μεταφερθεί στο Keighley του Γιορκσάιρ, όπου θα ταφεί δίπλα στους γονείς και τους παππούδες του στο οικογενειακό τάφο των Μουρ.

Το φέρετρο με τη σορό του μετέφεραν έξι στρατιώτες από το τάγμα του Γιορκσάιρ το οποίο έφτιαξε ο ίδιος.

Ο Τομ Μουρ πέθανε στις 2 Φεβρουαρίου σε ηλικία 100 ετών και άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων προσφέροντας ένα απλό μήνυμα ελπίδας και αυτοθυσίας στη διάρκεια του lockdown.

Ο Μουρ, ο οποίος συγκέντρωσε δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, περπατώντας στον κήπο του, πέθανε χθες στο νοσοκομείο Bedford έχοντας νοσήσει από κορονοϊό.

Έδινε επίσης μάχη με τον καρκίνο επί πέντε χρόνια. Ο κάπτεν Τομ είχε ξεκινήσει έρανο για να συγκεντρώσει αρχικά 1.000 λίρες και να τις προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

 

Ποιος ήταν ο σερ Τομ Μουρ

Γεννημένος στο Γιόρκσιρ της βόρειας Αγγλίας, όπου και μεγάλωσε, ο Μουρ είχε υπηρετήσει στην Ινδία, την Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) και στη Σουμάτρα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πάντα ευγενικός και κομψός στις δημόσιες εμφανίσεις του ο Μουρ διέθετε εξαιρετικό χιούμορ.

Ερωτηθείς για τις εικασίες ότι θα στεφόταν ιππότης από την βασίλισσα, είχε απαντήσει πως θα του φαινόταν αστείο να έμενε γνωστός ως “Σερ Τόμας Μουρ”, μια αναφορά στον Τόμας Μουρ της δυναστείας των Τυδώρ.

 

Τελικά στέφθηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις