Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου συνάντησε ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου συνάντησε ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Κάϊρο, ο Κύπριος ΥΠΕΞ συναντήθηκε κα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Αποτελεί τιμή να γίνομαι δεκτός από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αλ Σίσι», ανέφερε στο Twitter ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Σήμερα, Κύπρος και Αίγυπτος εργάζονται στενά μαζί, ούτως ώστε να σφυρηλατήσουν ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μας» προσέθεσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο, συναντήθηκε και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. «Με τον Υπ.Εξ. της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι συναντήθηκε το πρωί στο Κάϊρο ο Υπ.Εξ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις. Στο επίκεντρο, περαιτέρω ενίσχυση διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, εξελίξεις στην περιοχή, περιφερειακή συνεργασία, Κυπριακό, σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου μ.α.», ανέφερε σε ανάρτησή του το κυπριακό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις του κου Χριστοδουλίδη βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της θετικής ατζέντας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις