Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τον Βαλς στο “τιμόνι” των Σοσιαλιστών θέλουν οι Γάλλοι

Τον Βαλς στο “τιμόνι” των Σοσιαλιστών θέλουν οι Γάλλοι

Οι γάλλοι ψηφοφόροι θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να εξασφαλίζει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία…

Ο Βαλς έχει το ίδιο φιλοεπιχειρηματικό προφίλ, το οποίο οδήγησε πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη τους στον σοσιαλιστή Ολάντ, που είχαν αναδείξει στην εξουσία το 2012.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω εφαρμογής σε κινητά από την εταιρεία Harris Interactive μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Ολάντ ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θέλει να δει τον Βαλς νικητή των προκριματικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Ιανουάριο.

Ο Βαλς είναι ο υποψήφιος που προτιμά το 24% των ερωτηθέντων έναντι του 14% εκείνων που θα ήθελαν νικητή τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ.

Στη δημοσκόπηση υπήρχαν τα ονόματα και άλλων έξι υποψηφίων. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους οκτώ υποψήφιους.

Ο Βαλς ήταν επίσης ο πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων που είναι φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά με 33% εξ αυτών να τον προτιμούν έναντι 20% για τον Μοντεμπούρ. Μεταξύ των ερωτηθέντων που είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 57% για τον Βαλς έναντι 15% για τον Μοντεμπούρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε