Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Του “ξέφυγε” του Ντάισελμπλουμ! “Αποκάλυψε” τον επόμενο πρόεδρο του Eurogroup; [vid]

Του “ξέφυγε” του Ντάισελμπλουμ! “Αποκάλυψε” τον επόμενο πρόεδρο του Eurogroup; [vid]

Ένα… λαθάκι του Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, είναι πολύ πιθανόν να μαρτύρησε τον επόμενο πρόεδρο του σχήματος.

Ο Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στον διάδοχό του, είπε το όνομα του Μάριο Σεντένο, που είναι ένας από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία. Μόλις συνειδητοποίησε τι του είχε ξεφύγει, ζήτησε αυτό να μην “πιαστεί” ως δήλωσή του.

Βέβαια η στιγμή καταγράφηκε, και όπως ήταν αναμενόμενο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μένει να δούμε αν τελικά ο Ολλανδός πολιτικός “μαρτύρησε” κάτι προαποφασισμένο…

Οι 4 υποψήφιοι

Η ψηφοφορία των 19 υπουργών Οικονομικών αναμένεται το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, στις Βρυξέλλες.

Φαβορί θεωρείται ο Πορτογάλος υπουργός Μάριο Σεντένο , ο οποίος έχει την υποστήριξη της Ισπανίας και θετικές αξιολογήσεις από Γαλλία και Ιταλία. Έχει επίσης και την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Σλοβάκος υποψήφιος Πέτερ Κάζιμιρ, ισχυρός υποστηρικτής της Γερμανίας όσον αφορά την αυστηρή λιτότητα, φέρεται αποδυναμωμένος εξαιτίας αμφιλεγόμενων σχολίων του για την Ελλάδα, κατά τις συνομιλίες του 2015.

Η Λετονή υποψήφια είναι σχετικά άγνωστη στους συναδέλφους της και ο Λουξεμβουργιανός βετεράνος διπλωμάτης Πιερ Γκραμένια, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή σε περίπτωση αποτυχίας των υπολοίπων. Το τρίτο πρόγραμμα της αξιολόγησης της Ελλάδα θα βρεθεί γρήγορα στην ατζέντα του Eurogroup, καθώς η Αθήνα προσδοκά την επόμενη χρονιά ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, κάτι που η ισχυρή Γερμανία δεν θεωρεί απαραίτητο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις