Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τούπακ: Έρχεται ταινία με θέμα τη ζωή της μητέρας του, Αφένι Σακούρ – Ήταν μέλος στους Μαύρους Πάνθηρες

Τούπακ: Έρχεται ταινία με θέμα τη ζωή της μητέρας του, Αφένι Σακούρ – Ήταν μέλος στους Μαύρους Πάνθηρες

Στην μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί η ζωή της Αφένι Σακούρ, μητέρας του αείμνηστου ράπερ Τούπακ Σακούρ. Η ταινία με τίτλο «Peace, Love & Respect; the Afeni Shakur/Panther 21 story» θα προβάλει μια κρίσιμη διετία στη ζωή της Αφένι Σακούρ μεταξύ 1969 και 1971 και τη συμμετοχή της στο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων.

Η Αφένι Σακούρ, που έφυγε από τη ζωή το 2016, ήταν εξέχον μέλος της οργάνωσης. Εντάχθηκε το 1968 και συνελήφθη ως μέλος των «Panther 21», οι οποίοι δικάστηκαν κατηγορούμενοι για οργάνωση βομβιστικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη προτού αθωωθούν.

Εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας, που έχει λάβει έγκριση από το ίδρυμα Σακούρ θα είναι η Τζάσμιν Γκάι, η οποία έγραψε τη βιογραφία της Αφένι Σακούρ το 2005 και ο Τζαμάλ Τζόζεφ και παραγωγός η Ντίνα ΛαΠολτ.

Η ταινία θα αρχίσει με την γέννηση του Τούπακ Σακούρ το 1971, αλλά θα παρουσιάζονται και στιγμιότυπα από τα παιδικά χρόνια της Αφένι Σακούρ.

Περιγράφοντας την Αφένι Σακούρ ως «ισχυρή γυναίκα» επειδή εκπροσώπησε τον εαυτό της στο δικαστήριο, η ΛαΠολτ σε δηλώσεις της στο Variety ανέφερε ότι «όταν άρχισε η δίκη είχε μείνει έγκυος και ήταν ελεύθερη με εγγύηση».

Η ταινία θα είναι επαναστατική λόγω του γεγονότος ότι θα είναι η πρώτη παραγωγή που θα αποκαλύψει τις επιχειρήσεις στα παρασκήνια του κινήματος Panther 21. Σε αυτές περιλαμβάνονται το έργο που έκανε η Αφένι Σακούρ όσον αφορά την οργάνωση δωρεάν προγραμμάτων χορήγησης πρωινού, τις ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και την δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση κ.λπ.

Γεννημένη στη Βόρεια Καρολίνα ως Άλις Φέι Γουίλιαμς το 1947, η Αφένι Σακούρ μετακόμισε στο Μπρονξ με τη μητέρα της σε ηλικία 11 ετών. Εντάχθηκε στους Πάνθηρες αφού άκουσε τον Μπόμπι Σιλ να μιλάει το 1968 και παντρεύτηκε το μέλος του κινήματος, Λουμούμπα Σακούρ αμέσως μετά.

«Η Αφένι Σακούρ έζησε μια ζωή με προκλήσεις, δύναμη, επαναστατικότητα, ιδέες και ομορφιά» ανέφερε ο Τζαμάλ Τζόζεφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις