Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τουρκία: 10 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου στα σύνορα με την Ελλάδα

Τουρκία: 10 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου στα σύνορα με την Ελλάδα

Ο εκτροχιασμός του τρένου στη βορειοδυτική Τουρκία, από τον οποίο δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν, σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, μετέδωσαν απόψε τηλεοπτικά δίκτυα της γειτονικής χώρας, επικαλούμενα κρατικούς αξιωματούχους.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια από το τρένο να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από την κατάρρευση γέφυρας.

Τραγικές εικόνες στις ράγες του εκτροχιασμένου τρένου

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. Δυστυχώς έχουμε θύματα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το τρένο με 300 επιβάτες κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τη Δευτέρα αναλαμβάνει καθήκοντα και ορκίζεται, ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις