Κόσμος

Τουρκία: 4 χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτή του Κιλιντσάρογλου

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε έναν πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών, με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ερέν Ερντέμ, ο οποίος δεν επανεξελέγη βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είχε προφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορούμενος ότι δημοσίευσε υλικό που προήλθε από παράνομες υποκλοπές την εποχή που ήταν εκδότης μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, το 2014.

Τον Ιανουάριο, ένα δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή του με εγγύηση, όμως η απόφαση αυτή ανατράπηκε στο εφετείο.

Ο Ερντέμ αρνείται ότι βοήθησε τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Starlink
Δύο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι συζήτησαν την απόφαση για τον περιορισμό του Starlink «λίγο αφότου» η αλλαγή δημοσιοποιήθηκε, ενώ ο Μασκ φέρεται να είχε μιλήσει με τον Τραμπ πριν επιβάλει το «όριο ταχύτητας»
Τραμπ και Μασκ