Site icon NewsIT

Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές – Η επικρατέστερη ημερομηνία

25.11.2022 | 19:35
Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές – Η επικρατέστερη ημερομηνία

FILE PHOTO: Turkish President Tayyip Erdogan attends a ceremony as he is flanked by top officials and army officers at the mausoleum of Mustafa Kemal Ataturk, marking Ataturk's death anniversary, in Ankara, Turkey November 10, 2018. To match Special Report TURKEY-ERDOGAN/MEDIA REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας, που θα διεξαχθούν στις 17 και18 Ιουνίου, και επειδή η ημερομηνία του Μπαϊραμιού πέφτει στις 29 Ιουνίου, “φουντώνουν” τα σενάρια για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Η επικρατέστερη ημερομηνία φαίνεται να είναι η 14η Μαΐου οπότε μπορούν οι εκλογές αυτές να θεωρηθούν πρόωρες και έτσι να παρακαμφθεί το νομικό κώλυμα ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί για τρίτη φορά, εκτός εάν πρόκειται για πρόωρες εκλογές.

Κανονικά οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023.

Σημειωτέον ότι η 14η Μαΐου έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς είναι η ημέρα των βουλευτικών εκλογών 14 Μαΐου 1950) κατά την οποία αναδείχτηκε πρωθυπουργός ο Αντνάν Μεντερές για τον οποίον τρέφει ιδιαίτερο θαυμασμό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version