Κόσμος

Τουρκία: Δακρυγόνα στη συγκέντρωση για τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας του 2015

Η αστυνομία στην Τουρκία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων από την τρομοκρατική ενέργεια που είχε διαπραχθεί στην Άγκυρα το 2015, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Cumhuriyet.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, η αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις μετά τη χρήση δακρυγόνων.

Κατά τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου bianet, οι αρχές επέτρεψαν μόνο σε οικογένειες των θυμάτων και ορισμένους αντιπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων να συγκεντρωθούν μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου είχε γίνει η τρομοκρατική ενέργεια.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κράταγαν μαύρα μπαλόνια και απέθεσαν στο έδαφος κόκκινα γαρίφαλα.

Τη 10η Οκτωβρίου 2015, δύο βομβιστές καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί κατά τη διάρκεια πορείας ειρήνης μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από εκατό άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για το μακελειό στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και η συγκεκριμένη τζιχαντιστική οργάνωση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα