Κόσμος

Τουρκία: Δέκα δασεργάτες και εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά στο Εσκίσεχιρ

Συνολικά 24 άνθρωποι, 19 από τους οποίους ήταν δασεργάτες, παγιδεύτηκαν στις φλόγες και οι 10 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δέκα δασεργάτες και εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο Εσκίσεχιρ στην δυτική Τουρκία, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (23/7/2025), ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, συνολικά 24 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 19 ήταν δασεργάτες, παγιδεύτηκαν στις φλόγες της πυρκαγιάς και οι 10 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Μεταξύ των παγιδευμένων ήταν και ο Διευθυντής Δασών της Περιφέρειας του Εσκίσεχιρ, Ισμαήλ Τσετίν. 

Αρχικά οι Αρχές είχαν δημοσιοποιήσει ότι έντεκα ήταν τα θύματα. «Αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη για την απώλεια των 11 ηρωικών δασεργατών, οι οποίοι σκοτώθηκαν μαχόμενοι με τις φλόγες» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο βουλευτής αυτής της περιφέρειας, Νέμπι Χατίπογλου.

Η φωτιά ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (22/7/2025) σε δασική περιοχή κοντά στα χωριά Μπουγιουκιαϊλά και Φετίγε και επεκτάθηκε στη γειτονική επαρχία του Αφιονκαραχισάρ.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος