Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκία: Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν και το κόμμα του – Χάνουν την πρωτιά

Μεράλ Ακσενέρ κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές

Την πρωτιά του χάνει για πρώτη φορά το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Avrasya Araştırma το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP ξεπέρασε το κυβερνών κόμμα του ΑΚP χωρίς την κατανομή των ψήφων των αναποφάσιστων.

Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης οι Τούρκοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πλέον η δημοτικότητά του έχει αρχίσει να φθίνει. Το 62,3% δήλωσε πως βιώνει σοβαρή οικονομική κρίση, ενώ το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην Τουρκία. 

Το 64% σημείωσε ότι υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το 74,6% θεωρεί πως ο Ερντογάν διαχειρίζεται άσχημα το θέμα της οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Τούρκοι που ρωτήθηκαν εκτιμούν πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση το έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά 77,1% και το κόμμα του, το AKP 70,2%. 

Αν γινόντουσαν τώρα εκλογές το ΑΚP θα ερχόταν δεύτερο με την αντιπολίτευση CHP να συγκεντρώνει ποσοστό 25,6% και AKP 24.2%.

Το 52,1% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θα ξαναψήφιζε τον Ερντογάν αν ήταν υποψήφιος πρόεδρος ενώ σε ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;» οι Τούρκοι απάντησαν τους Εκρέμ Ιμάμογλου, Μανσούρ Γιαβάς, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Αλί Μπαμπατάν σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις