Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τουρκία Εκλογές: “Έκαψαν” την Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν [pics, vids]

Ερντογάν Τουρκία Κωνσταντινούπολη

Αυτόν τον περίπατο ούτε ο ίδιος ίσως να μην τον φανταζόταν. Μπορεί οι καταγγελίες για νοθεία να είναι δεκάδες αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει θριαμβευτής μετά τον πρώτο (και τελευταίο) γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει την προεδρία στην Τουρκία από τον πρώτο γύρο. Καθώς φαίνεται το κόμμα του θα πάρει και την πλειοψηφία στη Βουλή. Και αυτό τον κάνει απόλυτο κυρίαρχο. Έναν πραγματικό «σουλτάνο».

Από νωρίς, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη (την οποία κατάφερε και κέρδισε από τον Ιντζέ) οι οπαδοί του είχαν βγει στους δρόμους. Με σημαίες στα χέρια, με αφίσες του στα χέρια. Με κορναρίσματα, καπνογόνα και κάθε είδους τρόπο για να πανηγυρίσουν τον μεγάλο θρίαμβό του!

Ο δρόμος, παραλιακά του Βοσπόρου, που οδηγεί στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη είχε… “φρακάρει” από τα αυτοκίνητα. Σημαίες και φωνές παντού για τον “σουλτάνο”.

Φυσικά, όταν οι χιλιάδες οπαδοί του Τούρκου προέδρου έφτασαν στην προεδρική κατοικία, τα μέτρα ασφαλείας ήταν κάτι περισσότερο από δρακόντεια. Όσοι βρέθηκαν εκεί, πέρασαν από τουλάχιστον δυο αυστηρούς ελέγχους!

Εικόνες από τα πανηγύρια για τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Όχι πως στην Άγκυρα, όπου βρίσκεται ο Ερντογάν, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κι εκεί χιλιάδες οπαδοί του είχαν βγει στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις