Κόσμος

Τουρκία εκλογές: Νεα δημοσκόπηση – Σκούρα τα πράγματα για Ερντογάν

Μια νεα δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε στην Τουρκία τρείς ημέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου πηγαίνουν σε δεύτερο γύρο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 16 έως τις 17 Ιουνίου σε δείγμα 12,800 ψηφοφόρων σε 12 περιφέρειες, 34 επαρχίες και 92 πόλεις.

Από τα ποσοστά που προκύπτουν για την πρόθεση ψήφου ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μουχαρέμ Ιντσέ θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο. Ακόμα η δημοσκόπηση δείχνει συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές που φτάνει το 90%. Και ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με την απώλεια της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με την δημοσκόπηση:

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 48.2

ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ: 11.4

ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΙΝΤΣΕ: 29.1

ΣΕΛΑΧΑΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ: 10

ΤΕΜΕΛ ΚΑΡΑΜΟΛΑΟΓΛΟΥ: 1.2

ΝΤΟΓΚΟΥ ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ: 0.1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
6
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν