Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία Εκλογές: Το newsit.gr στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη – Όλα όσα έγιναν [pics, vids]

Τουρκία Ερντογάν Κωνσταντινούπολη

– Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θριάμβευσε στις τουρκικές εκλογές
– “Περίπατος” η προεδρία, περίπατος και η πλειοψηφία στη Βουλή
– Πανηγυρισμοί με τραγούδια, χορούς και… το σήμα των Γκρίζων Λύκων!
– Η αμήχανη στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του
– Φωτογραφίες και βίντεο

Μια βραδιά θριάμβου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο λαός του ήταν εκεί για να τον αποθεώσει! Μετά τη μεγάλη νίκη του στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, ο “σουλτάνος” έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στην προεδρική κατοικία του, στην Κωνσταντινούπολη.

Ήταν περίπου 20.00, όταν υποστηρικτές του άρχισαν να ξεχύνονται στους δρόμους με προορισμό την προεδρική κατοικία. Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του Ερντογάν συγκεντρώθηκαν εκεί, περιμένοντας να μιλήσει. Η αναμονή ήταν μεγάλη, αλλά αυτό δεν τους πτόησε.

Οι τουρκικές σημαίες ανέμιζαν ασταμάτητα, τραγούδι, χορός μέχρι και… βιντεοκλήσεις για να μην μείνουν παραπονεμένοι όσοι δεν κατάφεραν να δουν τον Τούρκο πρόεδρο από κοντά!

Η αμήχανη στιγμή

Όση ώρα ο Ερντογάν μιλούσε… μέσα, οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του ήταν ιδιαίτερα αμήχανοι. Κι αυτό, γιατί υπήρξαν πολλές στιγμές που ο ήχος “κοβόταν”, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πότε να τον… χειροκροτήσουν! Μια, δυο, τρεις, κάποια στιγμή, άρχισαν να το ρίχνουν στην πλάκα, μέχρι που η ομιλία του τελείωσε και πλέον απαιτούσαν να τον δουν από κοντά. Όπως και έγινε.

Και τότε, τον αποθέωσαν. Φωνές, συνθήματα, σημαίες της Τουρκίας να ανεμίζουν… παντού και φυσικά το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Στο παρακάτω video, θα δείτε τουλάχιστον έναν οπαδό του Ερντογάν να κάνει το σήμα των Τούρκων εθνικιστών. Και γιατί όχι, βέβαια. Με αυτούς συμμάχησε ο “σουλτάνος” για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το ποσοστό του κόμματος του Μπαχτσελί του έδωσε την πλειοψηφία και στη Βουλή. Το δικαίωμα να κάνει αυτό που ήθελε: να έχει ΟΛΕΣ τις εξουσίες στα χέρια του!

Ερντογάν: «Κέρδισα… ανεπισήμως! Παραδώσαμε μαθήματα Δημοκρατίας»!

«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή του Προέδρου σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα«, είπε ο Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις μετά την μεγάλη νίκη, μπροστά σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν (και) την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τους συμμάχους του.

Στην συνέχεια έριξε και τα… καρφιά του προς Δύση μεριά: «Ο κόσμος με έκανε περήφανο. Η Τουρκία με ποσοστό 80% περίπου συμμετείχε στις εκλογές κι έδωσε μάθημα Δημοκρατίας. Όταν γίνονται εκλογές με 30% και 40%, προσπαθούν να δώσουν μάθημα στην Τουρκία οι χώρες που βγάζουν αποτελέσματα με λιγότερο από 50% συμμετοχή, τους προσκαλώ να πάρουν μαθήματα από τις τουρκικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Για να καταλήξει: «Σώσαμε την Τουρκία από τους πραξικοπηματίες. Δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε χωρίς ανάσα. Όπως μας λέει κι ο ποιητής, πιστεύουμε ότι θα υπογράψει σε μεγαλύτερες επιτυχίες η χώρα μας. Εύχομαι να είναι θετικό για τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά αυτούς που κόπιασαν για όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε για ένα πιο φωτεινό δρόμο σ’ αυτή τη χώρα. Γι’ αυτή τη βοήθεια που μου δώσατε σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά».

Ερντογάν σε Ιντζέ: «Αποδέξου την ήττα σου»!

Όμως τα… καρφιά δεν σταμάτησαν στην Δύση. Ο Ερντογάν είχε και κάποια για την Τουρκία. Και συγκεκριμένα για τον Ιντζέ, τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά «φωτογράφισε».

Συγκεκριμένα τόνισε: «Όλοι αυτοί που συμμετείχαν, όλους τους υποψήφιους, θέλω να τους ευχαριστήσω. Κανένας, για να κρύψει την αποτυχία του, ελπίζω δεν θα ρίξει καμία σκιά στα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία».

«Το έθνος μας έκανε αυτό που έπρεπε», συνέχισε ο Ερντογάν, μιλώντας από την Κωνσταντιντούπολη, στην Τουρκία: «Μας έδωσε μια κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα, με τον πρωθυπουργό και τη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να φύγουν οι διαφωνίες που είχαμε στην προεκλογική περίοδο. Με όλους τους κανόνες θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Τα τελευταία 16 χρόνια μας, με τους πραξικοπηματίες, με όλους αυτούς που παλέψαμε στην κυβέρνησή μας, αντίθετα θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας σε όλη την Τουρκία. Όλοι όσοι περιθωριοποιήθηκαν, θα είναι άνθρωποι πρώτης κατηγορίας και θα απολαύσουν τις παροχές του κράτους. Να πλουτίσουμε περισσότερο τον λαό μας, με δίκαιο τρόπο να μοιράσουμε. Θα δώσουμε την απάντησή μας στους τρομοκράτες. Σήμερα δεν βγάλαμε μόνο 600 βουλευτές, αλλά ένα νέο σύστημα μπαίνει στην πράξη με την αναθεώρηση του Συντάγματος».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις