Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία – Εκλογές: Ο Σινάν Ογάν ξεκίνησε παζάρια για να στηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία – Εκλογές: Ο Σινάν Ογάν ξεκίνησε παζάρια για να στηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Σινάν Ογάν ξεκίνησε… παζάρια την επομένη των εκλογών της Τουρκίας, καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνει αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον τελικό αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου της 28ης Μαΐου, αφού ίσως αναδείξει νέο πρόεδρο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Σινάν Ογάν, στο 99.38% της ενσωμάτωσης, συγκεντρώνει ποσοστό 5,2% στις εκλογές της Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις 28 Μαΐου, εφόσον ο ίδιος υποστηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, μιλώντας στο Der Spiegel, ο Σινάν Ογάν τόνισε ότι πράγματι θα υποστηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Τουρκίας, μόνο αν ο πρόεδρος του CHP «σπάσει τους δεσμούς του με το HDP», δηλαδή το κόμμα που στηρίζουν οι Κούρδοι και οι Αριστεροί.

Ο Σινάν Ογάν είναι ο τρίτος υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της Τουρκίας και εντάσσεται στον χώρο της Ακροδεξιάς, γι’ αυτό και είναι εναντίον του HDP, που συμπεριλαμβάνεται στη συμμαχία της αντιπολίτευσης με επικεφαλής των Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις