Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Ελεύθερος ο βουλευτής του HDP!

Τουρκία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Στην Τουρκία υπάρχουν και… αποφυλακίσεις! Έστω και προσωρινές. Τι συμβαίνει με τον βουλευτή του κουρδικού HDP.

Δικαστήριο στην Τουρκία διέταξε σήμερα την προσωρινή αποφυλάκιση του βουλευτή Αϊχάν Μπιλγκέν. Ο Μπιλγκέν συνελήφθη στα τέλη Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό από το HDP. Είναι, όπως προαναφέραμε, βουλευτής αλλά και εκπρόσωπος τύπου του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της χώρας.

Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τη δράση του

«Σήμερα ελήφθη μια απόφαση για την απελευθέρωσή του εκπροσώπου τύπου μας Αϊχάν Μπιλγκέν». Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ, νυν εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

«Η μοναδική θέση των βουλευτών πρέπει να είναι στην Εθνοσυνέλευση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Μπιλγκέν συνελήφθη την 31η Ιανουαρίου εξαιτίας των υποψιών σε βάρος του περί «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και «υποκίνησης εγκληματικών ενεργειών». Αυτό εξήγησε μια αξιωματούχος του HDP, διευκρινίζοντας ότι κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 25 ετών εφόσον καταδικαστεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του σχετίζονται με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 υπέρ των Κούρδων της Συρίας που απειλούνταν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στοίχισαν την ζωή σε 31 ανθρώπους και η τουρκική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τα γεγονότα αυτά στο HDP.

Κάπως έτσι, η δράση της κυβέρνησης Ερντογάν συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, το καλοκαίρι του 2016, ο “σουλτάνος”… ξεσάλωσε! Συλλήψεις και εκκαθαρίσεις έχουν γίνει καθημερινότητα, την ώρα που ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν αποτελεί “κόκκινο πανί” για το καθεστώς Ερντογάν. Ο Γκιουλέν βρίσκεται στις ΗΠΑ και η Τουρκία ζητά συνεχώς την έκδοσή του, αφού τον θεωρεί “εγκέφαλο” της απόπειρας πραξικοπήματος…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις