Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Επιστρέφει το εισιτήριο εισόδου για τους τουρίστες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Επιστρέφει το εισιτήριο εισόδου για τους τουρίστες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επιστρέφει από αύριο Δευτέρα (15.1.2024) η επιβολή εισιτηρίου στους τουρίστες άλλων εθνικοτήτων για την είσοδό τους στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς τίθεται σε ισχύ η αντίστοιχη απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο ολοκλήρωσε το διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα μπαίνουν στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς. Η είσοδος για τους αλλοδαπούς που θα εισέρχονται στην Αγία Σοφία για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου.

Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις