Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Φωτιά στο πολυτελές ξενοδοχείο Τσιραχάν στο Βόσπορο

Τουρκία: Φωτιά στο πολυτελές ξενοδοχείο Τσιραχάν στο Βόσπορο

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) στο πολυτελές ξενοδοχείο Τσιραχάν (Çırağan) στην Τουρκία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν θύματα και στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

ΜΜΕ στην Τουρκία μεταδίδουν ότι μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή γύρω από το πολυτελές ξενοδοχείο στο Βόσπορο, ένα παλάτι της οθωμανικής εποχής και ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Η φωτιά στο ξενοδοχείο Çırağan ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενώ οι αρχές έχουν αποκλείσει τον πολυσύχναστο δρόμο στον οποίο βρίσκεται. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου. ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι Αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση των πελατών, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν μαύρο καπνό να έχει σκεπάσει την περιοχή. 

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι το Τσιραχάν (Çırağan) είναι ένα μεγαλοπρεπές παλάτι που χτίστηκε από τον σουλτάνο Αμπντουλαζίζ τον 19ο αιώνα και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από πυρκαγιά το 1910. Τη δεκαετία του 1980, ανακαινίστηκε και στις εγκαταστάσεις του χτίστηκε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο στυλ του παλιού παλατιού. Σήμερα είναι ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της πόλης και φιλοξενεί πολυτελείς γάμους.

Με πληροφορίες από Daily Sabah και Anadolu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις