Κόσμος

Τουρκία: Φυλακίστηκε ο Αμπάρα τον οποίο κατηγορούν για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα Έλληνας πολίτης, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, κατασκόπευε για λογαριασμό της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Αναφέρουν μάλιστα ότι ο Αμπάρα συγκέντρωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας του Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, ανέφερε ότι ο Αμπάρα, που κατηγορείται για κατασκοπεία, παραπέμφθηκε σε εκ περιτροπής δικαστήριο, αφού συνελήφθη σε επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τεθωρακισμένο μετά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Συγκεκριμένα θα μπει στη φυλακή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι ο Αμπάρα ενεργούσε ως επιχειρηματίας κατά τα ταξίδια του στην Τουρκία και ασκούσε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου, πριν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τους Τούρκους οι  ομάδες της Περιφερειακής Προεδρίας της Γαζιαντέπ της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MIT) και του Αντιτρομοκρατικού Κλάδου παρακολουθούσαν τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα εδώ και καιρό.

Αρμόδιες πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Newsit.gr χαρακτήριζαν «χοντροκομμένο fake news» της Τουρκίας τον ισχυρισμό περί «Έλληνα πράκτορα που συνελήφθη από την MIT», που προφανώς εντάσσεται στην – ανεπιτυχή – προσπάθεια της Άγκυρας να «εκθέσει» την Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν επιπλέον πως η εξαφάνιση του Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία - Είχαν πάει για μπάνιο την Κυριακή όταν εξαφανίστηκαν
Μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας εντόπισαν σήμερα δύο πτώματα στον ποταμό και λίγο αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρό και τον τρίτο άνδρα
ποταμός
Βρέθηκαν μετά από 74 χρόνια συντρίμμια του αεροπλάνου της Pan Am που είχε συντριβεί το 1952 στον Ατλαντικό
Λίγο μετά την απογείωσή του τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κινητήρες της δεξιάς πλευράς και το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεανό λίγα λεπτά αργότερα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
αεροπλάνο