Κόσμος

Τουρκία: Για απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα κατηγορεί ο Σοϊλού τον Μπάιντεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτι φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία ή να το αλλοιώσει με τον φόβο ότι μπορεί να ηττηθεί.

Άνθρωποι του Ερντογάν δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για πραξικόπημα της Δύσης και υπάρχουν πληροφορίες όπως ανέφερε στο newsit.gr ο Δημήτρης Καιρίδης ότι ίσως ετοιμάζουν νοθεία.

Mάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Η 14η Μαΐου είναι μια απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» είπε ο Σοϊλού προσπαθώντας να προλάβει ενδεχόμενη ήττα του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος.

 

Χαρακτηριστικά ο Σοϊλού είπε: «Προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα. Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας.

Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπο τον έλεγχο τους».

«Aν οι πολίτες δεν ψηφίσουν την κυβέρνηση και ψηφίσουν άλλο κόμμα, τότε θα θεωρηθούν πραξικοπηματίες; Τι θέλετε να πείτε;» ήταν η ερώτηση από δημοσιογράφο στο Σοϊλού. 

«Eγώ εννοώ και λέω την Αμερική» απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες