Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Η ιστορία δε θα συγχωρήσει ποτέ τα Εμιράτα για τη συμφωνία με το Ισραήλ

Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως η ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την «υποκριτική συμπεριφορά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ.

Σε γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.

Αντιδράσεις και από το Ιράν

Και το Ιράν δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «επικίνδυνη και παράνομη», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, σε μια αντίδραση για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για εξομάλυνση των σχέσεών τους.

«Το επαίσχυντο μέτρο του Αμπού Ντάμπι να φθάσει σε συμφωνία με το σιωνιστικό ψευδοκαθεστώς [το Ισραήλ] είναι μια επικίνδυνη κίνηση και τα ΗΑΕ και τα άλλα κράτη που την υποστήριξαν θα είναι υπεύθυνα για τις συνέπειές της», προστίθεται στην ανακοίνωση σύμφωνα πάντα με το IRNA.

«Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στους Παλαιστινίους και θα ενισχύσει την περιφερειακή ενότητα απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις