Κόσμος

Τουρκία – Ιμπραΐμ Καλίν: Έαν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα θα υποστεί βαριές συνέπειες

Νέες απειλές εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και κατά του δικαιώματος της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, μιλώντας σε κανάλι αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης, λέγοντας πως η Τουρκία δε θα το αφήσει να συμβεί.

«Όχι στα 12, αλλά και στα 6 και στα 7 και στα 8 και στα 9 μίλια να γίνει επέκταση, δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε αυτό, αποκλείεται! Αυτό θα έχει βαριές συνέπειες και για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην προσφύγουν σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Αν κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρόκειται να το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο».

«Εάν η Ελλάδα τα επεκτείνει στην Κρήτη, αυτό θα σημαίνει πως εάν ένα πλοίο για παράδειγμα ξεκινήσει από τη θάλασσα του Μαρμαρά για τη Μεσόγειο θα περάσει μόνο μέσα από Ελληνικά χωρικά ύδατα» λέει ο Καλίν.

Ο Καλίν επίσης επεσήμανε και τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου, οι οποίες ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.

«Το είπε και ο υπουργός Εξωτερικών μας. Κάθε ενέργεια πάνω από τα 6 μίλια θα αντιμετωπιστεί με τη σθεναρή αντίσταση της Τουρκίας. Θέλουμε και περιμένουμε να μην κάνουν κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά, απειλώντας την Ελλάδα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας