Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τουρκία: Και πάλι… Ερντογάν “δείχνει” δημοσκόπηση για τις εκλογές

Τουρκία: Και πάλι… Ερντογάν “δείχνει” δημοσκόπηση για τις εκλογές

Πανίσχυρη κυβέρνηση Ερντογάν “δείχνει” η δημοσκόπηση της εταιρείας MetroPoll για τις πρόωρες τουρκικές εκλογές στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με την έρευνα, η συνεργασία του με το Εθνικιστικό Κόμμα συγκεντρώνει το 54%.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε με δείγμα 2.063 ψηφοφόρων σε 28 τουρκικές επαρχίες, έδειξε ότι το AKP συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 48%, ενώ οι υπερεθνικιστές σύμμαχοί τους στις εκλογές MHP το 6%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα τα τρία άλλα κόμματα κερδίζουν την είσοδό τους στη βουλή, εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο ποσοστό άνω του 10%.

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου δίνει 21% των ψήφων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), 12% στο νέο κόμμα Iyi και 10% στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό).

Η έρευνα διεξήχθη στο χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Απριλίου και 20 Απριλίου. Ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε στις 18 Απριλίου τις πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το AKP χρειάζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προβεί σε συνταγματικές αλλαγές έως ότου το νέο εκτελεστικό προεδρικό σύστημα γίνει πλήρως λειτουργικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις