Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρκία: Καταδικάστηκαν 3 άνδρες που είχαν ανοίξει πυρ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ

Τουρκία: Καταδικάστηκαν 3 άνδρες που είχαν ανοίξει πυρ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ
photo epa

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σήμερα τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν πυροβολήσει κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα το 2018.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν από την Τουρκία σε ποινές φυλάκισης τριών έως δέκα χρόνων για συμμετοχή σε “τρομοκρατική οργάνωση” και “ενέργειες που είχαν στόχο να υπονομεύσουν τις σχέσεις με ξένη χώρα”, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Αντίθετα ένας έταρτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Στις 20 Αυγούστου 2018, ένα ή περισσότερα άτομα πυροβόλησαν επανειλημμένα από αυτοκίνητο στην πρόσοψη της διπλωματικής αποστολής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Ένας από τους τρεις καταδικασθέντες ομολόγησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ότι “διέπραξε αυτή την ανόητη ενέργεια” από “πατριωτισμό” και υπό την “επήρεια αλκοόλ”. “Όποια απόφαση κι αν λάβετε, ζήτω η πατρίδα”, αναφώνησε.

Έπειτα από τα πυρά, η κυβέρνηση στην Τουρκία είχε καταγγείλει “απόπειρα να διασπαρεί το χάος” την ώρα που υπήρχε ιδιαίτερη ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την κράτηση ενός Αμερικανού πάστορα, ο οποίος έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις