Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τουρκία: Κλείδωσαν τα βρεφικά γάλατα στα σουπερμάρκετ

Τουρκία: Κλείδωσαν τα βρεφικά γάλατα στα σουπερμάρκετ
Ο Αρίκ με το «κλειδωμένο» βρεφικό γάλα

Στα όριά τους βρίσκονται οι κάτοικοι της Τουρκίας, καθώς η οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, το δολάριο άγγιξε πλέον τις 10 λίρες, ενώ πλέον ο βασικός μισθός έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα σουπερμάρκετ έφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν το βρεφικό γάλα, για να μην τα κλέβουν οι γονείς των μωρών.

Σημειώνεται πως το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει το βασικό μισθό, την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Έτσι, οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το βρεφικό γάλα των παιδιών.

Η τουρκική λίρα βυθίζεται καθημερινά με την πτώση να φτάνει στο 35% από τον περασμένο Νοέμβριο. Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτοκία ενώ πρέπει να αυξηθούν.

 

Σε δραματικούς τόνους ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Τσετίν Αρίκ, περιέγραψε πως στα σουπερμάρκετ κλειδώνουν ακόμα και το βρεφικό γάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας».

Τούρκος πολίτης δήλωσε στην κάμερα: «Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό… Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση».

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ένας άλλος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις