Κόσμος

Τουρκία: Κλείδωσαν τα βρεφικά γάλατα στα σουπερμάρκετ

Στα όριά τους βρίσκονται οι κάτοικοι της Τουρκίας, καθώς η οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, το δολάριο άγγιξε πλέον τις 10 λίρες, ενώ πλέον ο βασικός μισθός έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα σουπερμάρκετ έφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν το βρεφικό γάλα, για να μην τα κλέβουν οι γονείς των μωρών.

Σημειώνεται πως το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει το βασικό μισθό, την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Έτσι, οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το βρεφικό γάλα των παιδιών.

Η τουρκική λίρα βυθίζεται καθημερινά με την πτώση να φτάνει στο 35% από τον περασμένο Νοέμβριο. Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτοκία ενώ πρέπει να αυξηθούν.

 

Σε δραματικούς τόνους ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Τσετίν Αρίκ, περιέγραψε πως στα σουπερμάρκετ κλειδώνουν ακόμα και το βρεφικό γάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας».

Τούρκος πολίτης δήλωσε στην κάμερα: «Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό… Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση».

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ένας άλλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου