Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Να ακυρωθούν και οι προεδρικές εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

Τουρκία: Να ακυρωθούν και οι προεδρικές εκλογές ζητά η αντιπολίτευση
photo Reuters

Τεταμένο είναι το κλίμα στην πολιτική σκηνή στην Τουρκία μετά την απόφαση για επανάληψη των δημαρχιακών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα πως ζήτησε από τις αρχές να ακυρώσουν τις περυσινές εθνικές εκλογές, όπως και τις εκλογές του Μαρτίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και για άλλα τοπικά αξιώματα, δύο ημέρες αφού το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Δευτέρα η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) στην Τουρκία διέταξε να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κέρδισε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο λόγος σύμφωνα με την επιτροπή, διάφορες παρατυπίες στον διορισμό των αξιωματούχων στα εκλογικά τμήματα, έπειτα από προσφυγή του κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με την επιτροπή να ακυρώνει μόνο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στην Τουρκία κατέθεσε προσφυγές για την ακύρωση και των τεσσάρων προαναφερθεισών ψηφοφοριών, καθώς και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που διεξήχθηκαν πέρσι.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ρεπουμπλικάνους οι αξιωματούχοι στα εκλογικά τμήματα είχαν διορισθεί με τον ίδιο τρόπο και σε εκείνες τις εκλογές.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις